skip to Main Content

Έναρξη λειτουργίας Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων για προπόνηση αθλητών όλων των ηλικιών από Σάββατο 27/02/21

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ανακοινώνει πως μετά από συντονισμένες προσπάθειες και αρκετές διαβουλεύσεις που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου πήρε τελικά το πράσινο φως σχετικά με την λειτουργία των εγκαταστάσεων του αποκλειστικά για την προπόνηση των ενεργών αθλητών όλων των ηλικιών.

Η έναρξη της λειτουργίας του κέντρου θα ξεκινήσει το επόμενο Σάββατο 27/02/21 και θα συνεχιστεί για όλα τα εναπομείναντα Σαββατοκύριακα έως το τέλος της φετινής χιονοδρομικής περιόδου η οποία θα καθοριστεί σε άμεση συνάρτηση με την επάρκεια χιονιού στις πίστες. Σχετικά με την λειτουργία του κέντρου τις καθημερινές, αυτή θα εξετάζεται και θα πραγματοποιείται κατόπιν της έγκαιρης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (μια ημέρα πριν) όλων των ενδιαφερόμενων συλλόγων, αθλητών και σωματείων.

Ορισμένες ακόμη λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μας είναι οι εξής :

  • Η προσέλευση θα ελέγχεται αυστηρά από την τοπική αστυνομική υπηρεσία καθώς και από το προσωπικό του χιονοδρομικού. Δικαίωμα χρήσης των αναβατήρων θα έχουν μόνο όσοι αναφέρονται στην σχετική ΚΥΑ (Δ1α/ΓΠ.οικ. 10969 (648Β [) παρ. 20. Όλοι οι υπόλοιποι θα απαγορεύεται αυστηρά να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του κέντρου.
  • Σε λειτουργία για τις ανάγκες της προπόνησης των αθλητών θα βρίσκεται ο αναβατήρας «Άρτεμις» με την πίστα «Ηλέκτρα» συνολικού μήκους 630 μέτρων. Με τις πρώτες χιονοπτώσεις που θα ακολουθήσουν θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και η πίστα «Ειρήνη» καθώς και ο αναβατήρας «Δάφνη» με την πίστα «Αριάδνη». Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και ανάγκη για χρήση και άλλων πιστών ή αναβατήρων αυτό μπορεί να συζητηθεί ώστε να δοθούν κανονικά σε λειτουργία.
  • Ο αναβατήρας «Αχιλλέας» θα είναι ανοικτός από τις 9:00 έως τις 10:00 για να εξυπηρετήσει την μεταφορά των αθλητών στην πάνω βάση του κέντρου. Ο αναβατήρας «Άρτεμις» θα λειτουργεί από τις 9:00 έως τις 15:00.
  • Η γενική είσοδος ορίζεται στα €10,00/ άτομο.
  • Συστήνεται όλες οι συναλλαγές να πραγματοποιούνται αυστηρά με την χρήση ανέπαφων χρεωστικών/πιστωτικών καρτών μέσω μηχανημάτων pos με στόχο την πρόληψη για την εξάπλωση του covid-19. Τα εκδοτήρια εισιτηρίων θα είναι ανοιχτά κατά την διάρκεια ολόκληρης της λειτουργίας του κέντρου. Για την αποφυγή του συνωστισμού προτείνεται η αποστολή λίστας από τα αρμόδια σωματεία, όλων των ατόμων που θα επισκεφτούν για προπόνηση το κέντρο, στην διεύθυνση info@kalavritaski.gr ώστε τα εισιτήρια τους να είναι έτοιμα και να παραληφθούν κατόπιν ραντεβού, χωρίς χρήση των εκδοτηρίων.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του κέντρου, στις εγκαταστάσεις αυτού, θα βρίσκεται γιατρός αλλά και άτομα επιτήρησης πιστών / τραυματιοφορείς (πιστέρ). Παράλληλα σε συνεργασία με το κέντρο υγείας Καλαβρύτων θα υπάρχει σε ετοιμότητα ασθενοφόρο για την ασφαλή μεταφορά ατόμου σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Στις διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των συλλόγων που θα επιλέξουν τα Καλάβρυτα για την προπόνηση των αθλητών τους θα σταλεί ενημερωτικό email σχετικά με τις επιχειρήσεις διαμονής και εστίασης που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν ώστε η αναζήτηση να γίνεται στοχευμένα και εύκολα.
  • Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία ή διευκρίνηση χρειάζεται μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω email στην διεύθυνση info@kalavritaski.gr είτε τηλεφωνικά στα τηλ. 2692024451 & 6970104625.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προαναφερθείσα ΚΥΑ μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα μπορέσουμε, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να συμβάλουμε στην μερική συνέχιση του αθλήματος που όλοι υπηρετούμε αυτή την γεμάτη ιδιαιτερότητες χρονιά, μέσω της προπόνησης της νέας γενιάς χιονοδρόμων οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους μικρούς αθλητές μας, που θα επιφορτιστούν με το βάρος της διάδοσης της χιονοδρομίας τα επόμενα χρόνια. Τέλος διαβεβαιώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες μας πως σεβόμενοι πλήρως την παρούσα υγειονομική κατάσταση θα τηρήσουμε στο έπακρο όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα και πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του covid-19.

 

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Back To Top
MENU