skip to Main Content

Newsletter Νοεμβρίου 2021

Τα νέα του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων (Νοέμβριος 2021)

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων προετοιμάζεται πυρετωδώς για την έναρξη της νέας χιονοδρομικής περιόδου η οποία ελπίζουμε να μας βρει όλους υγιείς ώστε να συναντηθούμε ξανά στις αγαπημένες μας πλαγιές.

Ευχή όλων μας είναι η επιστροφή σε ολική ή μερική κανονικότητα λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν μας όλα τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεδομένα που θα επικρατούν στην χώρα μας πριν την έναρξη της χειμερινής χρονιάς.

Συνεχίζοντας σταθερά την αναλυτική ενημέρωση των αναρίθμητων επισκεπτών και φίλων του Χελμού μας, μοιραζόμαστε τα νέα μας, ανυπομονώντας παράλληλα για την φετινή μας λειτουργία.

Νέο λογότυπο και εταιρική ταυτότητα

Η ομάδα του κέντρου δουλεύοντας εντατικά από το καλοκαίρι σε άμεση συνεργασία με τον εγνωσμένης αξίας δημιουργό κ. Φώτη Πολίτη κατάφερε να ολοκληρώσει το νέο λογότυπο του κέντρου το οποίο και παρουσιάζεται διαδικτυακά στις 25/11/21. Το νέο αυτό λογότυπο βασίζεται στην ιστορία της διάσημης αλεπούς, η οποία έχει γίνει ταυτόσημη πλέον με το χιονοδρομικό κέντρο. Σταθμοί στην εξέλιξη της σημερινής εικόνας του λογοτύπου είναι οι παρακάτω:

 • Έτος 1988. Ο οραματιστής και ιδρυτής του Χιονοδρομικού κέντρου και τότε Δήμαρχος των Καλαβρύτων Πάνος Πόλκας εμπνέεται την αλεπού ως σύμβολο του χιονοδρομικού καθότι το ζώο αυτό συναντάται συχνά στα βουνά της ευρύτερης περιοχής αλλά παράλληλα είναι αρκετά έξυπνο και πονηρό όπως δηλαδή και η ιδέα για την δημιουργία χιονοδρομικού που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του τόπου και να τον καταστήσει έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Έτσι, σε συνεργασία με τον διάσημο σήμερα ζωγράφο κ. Ρουσσέτο Παναγιωτάκη δημιουργείται ο πρώτος λογότυπος του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.
 • Έτος 2001. Με την έναρξη της νέας χιλιετίας, ο λογότυπος επανασχεδιάζεται από την εταιρεία Μέριτ Marketing. Διατηρείται ο χαρακτήρας της αλεπούς και η στάση της, αλλά αποδίδεται με έναν πιο μινιμαλιστικό τρόπο ψηφιοποιώντας και εκσυγχρονίζοντας την γραμμή σχεδίασης του κ. Παναγιωτάκη. Το νέο αυτό λογότυπο χρησιμοποιείται σε αρκετές νέες δράσεις του κέντρου έως και σήμερα καταφέρνοντας να ταυτιστεί και αυτό με την εικόνα του χιονοδρομικού μας.
 • Έτος 2021. Αναγγέλλοντας τη νέα εποχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και μένοντας πιστοί στην ιστορία του λογοτύπου και τη σημασία του, διατηρώντας πάντα την εμβληματική αλεπού ως κύριο χαρακτηριστικό, σας παρουσιάζουμε τη νέα σύγχρονη εκδοχή του λογοτύπου, σχεδιασμένη από τον εικονογράφο κ. Φώτη Πολίτη, ως μια φυσική εξέλιξη της αγαπημένης αλεπούς-χιονοδρόμου αλλά δοσμένη με απλούστερο τρόπο που επιτρέπει πλέον την εύκολη εφαρμογή του σήματος σε οποιαδήποτε χρήση απαιτείται. Ο συγκεκριμένος λογότυπος είναι ένα σήμα φρέσκο που αποτυπώνεται εύκολα στο μυαλό αλλά παράλληλα διατηρεί την επαφή με την αυθεντική και πρωτότυπη εκδοχή του αρχικού λογοτύπου επιλύοντας κάθε πρόβλημα προσαρμογής του σήματος του κέντρου, το οποίο πλέον μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε είδους εφαρμογή.

Λειτουργία χιονοδρομικής περιόδου 2021 – 2022

H διοίκηση και το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων προετοιμάζονται εντατικά όλο αυτό το διάστημα για την επερχόμενη χιονοδρομική περίοδο. Ευχή όλων μας είναι η επιστροφή στην ομαλότητα και σαν αποτέλεσμα η αδιάκοπη λειτουργία με ορισμένους υγειονομικούς περιορισμούς οι οποίοι και θα τηρούνται πιστά από όλους. Στα πλαίσια αυτά είναι ήδη έτοιμη μια στρατηγική γραμμή (Covid structure) που στόχο έχει την ασφαλή λειτουργία του κέντρου για όλους τους εμπλεκόμενους (διοίκηση, εργαζόμενους, επισκέπτες, χιονοδρόμους). Από πλευράς μας αναμένεται και η κεντρική κυβερνητική οδηγία και ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία όλων των κέντρων της χώρας ώστε να ανακοινωθεί η τελική αυτή στρατηγική μας όπως προαναφέρθηκε.

Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε την λειτουργία του κέντρου για χιονοδρόμους και επισκέπτες με την πρώτη επαρκή χιονοκάλυψη των εγκαταστάσεων. Σε περίπτωση που αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί έως τα μέσα του μήνα, οι εγκαταστάσεις μας θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους το Σάββατο 18/12/21 με ανοιχτά τα 2 καταστήματα εστίασης στις θέσεις Ξερόκαμπος και Βαθειά Λάκκα καθώς και τον Αναβατήρα Αχιλλέα για βόλτα των επισκεπτών και παιχνίδι στο χιόνι. Νεότερη ενημέρωση και αξιολόγηση των δεδομένων θα υπάρχει μετά από κάθε νέα χιονόπτωση ή αλλαγή των καιρικών δεδομένων του Χελμού.

Καινοτόμες Αλλαγές

Οι αλλαγές που κάθε επισκέπτης θα συναντήσει την φετινή χρονιά στον Χελμό είναι πολλές και σημαντικές. Μερικές μόνο από αυτές είναι:

 • Το έργο σχετικά με την πλήρη αντικατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί από τα Καλάβρυτα στο χιονοδρομικό κέντρο έχει πλέον ολοκληρωθεί. Το νέο οδόστρωμα εξασφαλίζει την άνετη και ασφαλή επίσκεψη όλων των χιονοδρόμων και επισκεπτών προς το χιονοδρομικό κέντρο. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στην σηματοδότηση του δρόμου οι οποίες εξασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση αλλά και ευκολότερη πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως με το παραπάνω έργο, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων καθίσταται πλέον το ευκολότερα και ταχύτερα προσβάσιμο χιονοδρομικό της χώρας από τα περισσότερα κοντινά αστικά κέντρα (Αθήνα, Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη κτλ).
 • Τα καταστήματα εστίασης επέστρεψαν στην διαχείριση του κέντρου μετά από την μίσθωση τους σε ιδιώτες. Η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης των κύριων χώρων τους βρίσκεται στην τελική της φάση με κύριο μέλημα την γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση όλων των πελατών μας. Μια από τις βασικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκε είναι η δημιουργία εξωτερικής ξύλινης καντίνας στον χώρο του κεντρικού chalet η λειτουργία της οποίας θα έχει ως στόχο την πλήρη αποσυμφόρηση των εσωτερικών χώρων εστίασης και την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού πελατών σε εξωτερικούς χώρους.
 • Η πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας των αναβατήρων του χιονοδρομικού κέντρου ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία. Υπενθυμίζουμε πως το χιονοδρομικό κέντρο διατηρεί έως σήμερα το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ(το πρώτο χιονοδρομικό της χώρας που έλαβε αντίστοιχο σήμα). Αξίζει να σημειωθεί πως το κέντρο μας είναι από τα λίγα χιονοδρομικά τα οποία κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την διατήρηση του παραπάνω ειδικού σήματος και την περσινή περίοδο λαμβάνοντας φυσικά όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις παρόλο που η λειτουργία ήταν αβέβαιη. Σκοπός όλων μας είναι η διατήρηση του πάντα υψηλού βαθμού ετοιμότητας και η εύκολη προσαρμογή σε όλες τις μεταβαλλόμενες συνθήκες.
 • Τέσσερις νέες θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκονται πλέον στο parking του χιονοδρομικού κέντρου καθιστώντας το ίσως το μοναδικό στην χώρα το οποίο μπορεί να επισκεφτούν οι κάτοχοι πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων ώστε να φορτίσουν τα οχήματα τους κατά την διάρκεια της αγαπημένης τους ενασχόλησης. Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι φορτιστές οχημάτων είναι οι πρώτοι οι οποίοι τοποθετούνται στην ευρύτερη περιοχή σηματοδοτώντας την έναρξη αρκετών ακόμη ενεργειών που στόχο θα έχουν την πράσινη ανάπτυξη του κέντρου μέσω αντίστοιχων ενεργειών αλλά και λοιπών σχετικών με ανακύκλωση, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και υποδομών κτλ.
 • Το τμήμα marketing και η διοίκηση του χιονοδρομικου κεντρου στοχεύουν στην σύναψη νέων επικερδών εμπορικών συμφωνιών για το χιονοδρομικό μας κέντρο. Ήδη μεγάλο μέρος των συμφωνιών αυτών έχει ολοκληρωθεί ενώ το σύνολο των συζητήσεων θα έχει κλείσει έως το τέλος του μήνα. Σαν αποτέλεσμα, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πολλές και σημαντικές συνεργασίες οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του κέντρου.

Προσφορές Black Friday

Θέλοντας να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις των επισκεπτών μας προχωράμε στην δημιουργία προσφορών για τα εισιτήρια της επερχόμενης περιόδου. Οι συγκεκριμένες προσφορές θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 26/11/21 ενώ οι τιμές των προσφερόμενων πακέτων θα είναι πλήρως ανταγωνιστικές. Λόγω της αγοράς ετησίων και οικογενειακών καρτών την περσινή περίοδο (οι κάτοχοι των οποίων είχαν δικαίωμα διατήρησης τους και για την φετινή) δίνεται, μέσω της ενέργειας αυτής, σε όλους τους φίλους οι οποίοι δεν προμηθεύτηκαν ετήσιες κάρτες την προηγούμενη περίοδο, μια τελευταία δυνατότητα αγοράς τους σε προνομιακή τιμή.

Έργο εκσυγχρονισμού Αναβατήρων & λοιπών Εγκαταστάσεων

Σχετικά με το έργο “Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων” ενημερώνουμε το κοινό για τα παρακάτω:

 • Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο υποέργο συνολικού προϋπολογισμού €968.700,00 πλέον ΦΠΑ το οποίο περιλάμβανε μεταξύ άλλων την προμήθεια 2 υπερσύγχρονων διαστρωτικών οχημάτων τα οποία αναμένεται φέτος να βοηθήσουν σημαντικά στην ποιοτικότερη και ασφαλέστερη διάστρωση των πιστών. Παράλληλα τα δύο νέα Snowmobile αλλά και τα οχήματα ΑΜΕΑ θα βοηθήσουν σημαντικά στην ποιοτικότερη και πιο γρήγορη παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες μας.
 • Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία σχετικά με το δεύτερο υποέργο συνολικού προϋπολογισμού €705.217,29 πλέον ΦΠΑ το οποίο και αφορά στην εγκατάσταση σύγχρονου σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στις εγκαταστάσεις του κέντρου. Την συγκεκριμένη στιγμή βρισκόμαστε λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο η οποία και θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε άμεσα τα νέα έργα ακόμη και κατά την διάρκεια του χειμώνα.
 • Έκλεισε η περίοδος υποβολής προσφορών σχετικά με το τρίτο και μεγαλύτερο υποέργο συνολικού προϋπολογισμού €18.250.000,00 πλέον ΦΠΑ το οποίο και αφορά στην αντικατάσταση των αναβατήρων καθώς και στον εκσυγχρονισμό διαφόρων λοιπών εγκαταστάσεων του κέντρου. Την δεδομένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε λίγο πριν την αποσφράγιση των προσφορών και την εύρεση του τελικού αναδόχου μέσω της απαραίτητης αξιολόγησης. Μετά και την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου βήματος απαιτείται μια χρονική περίοδος έως και την υπογραφή της τελικής σύμβασης καθώς και την νομική επικύρωση αυτής, η οποία μπορεί να ξεπεράσει το διάστημα των 2 μηνών. Στόχος είναι η έναρξη των εργασιών με το τέλος της επερχόμενης χιονοδρομικής χρονιάς, διαδικασία για την οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Καλαβρύτων αλλά και το ΔΣ της επιχείρησης εργάζονται συστηματικά ώστε οι νέες πολυπόθητες εγκαταστάσεις ή και μέρος αυτών να είναι διαθέσιμες πριν την έναρξη της περιόδου 2022-2023.

Με την ολοκλήρωση και των 3 παραπάνω έργων το χιονοδρομικό κέντρο θα αλλάξει εικόνα και πλέον θα αποτελεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκών προδιαγραφών τουριστικό θέρετρο. Κλείνοντας, δεσμευόμαστε να ενημερώνουμε σε κάθε στάδιο του νέου αυτού έργου το κοινό, μέσω των επίσημων καναλιών του χιονοδρομικού κέντρου.

Ευχόμαστε σε όλους μας μια καλή χιονοδρομική χρονιά.
Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Back To Top
MENU