skip to Main Content

Στα Καλάβρυτα θα βρείτε παραδοσιακές γεύσεις και νοστιμιές από προϊόντα της περιοχής. Δοκιμάστε τα ντόπια τυριά εξαιρετικής ποιότητας, όπως η φημισμένη φέτα Καλαβρύτων, η μυζήθρα και η γραβιέρα. Το γλυκό ροδοζάχαρης είναι φτιαγμένο από μυρωδάτα τριαντάφυλλα που συνδυάζεται μοναδικά με το γιαούρτι Καλαβρύτων είναι μέσα στις λιχουδιές που πρέπει να απολαύσετε.

Στις παραδοσιακές ταβέρνες, σερβίρεται το ζυμωτό ψωμί, ψημένο συχνά σε ξυλόφουρνους. Στους τοπικούς φούρνους διατίθενται τα παραδοσιακά αρτοποιήματααλλά και χωριάτικα ζυμαρικά όπως χυλοπίτες και τραχανάς. Στα ορεινά βρίσκει κανείς τα ντόπια κρέατα (κατσίκι, αρνί, μοσχάρι, κοτόπουλο), είτε ψημένα στα κάρβουνα, είτε μαγειρεμένα με τοπικές συνταγές. Ο κόκορας με χυλοπίτες, το αρνάκι και το κατσικάκι στη γάστρα ή λαδορίγανη, το κουνέλι στιφάδο, είναι κάποιες από τις γεύσεις που μένουν αξέχαστες στον επισκέπτη.

Η Αιγιάλεια ζώνη είναι ένας χαρισματικός τόπος για την ποιοτική αμπελοκαλλιέργεια λόγω της γεωγραφικής τοποθεσίας, του κλίματος, του εδάφους και του υπεδάφους, που θεωρούνται ιδανικά και συμβάλουν σημαντικά στην ποιότητα των παραγόμενων οίνων. Στην περιοχή υπάρχει πλήθος οινοποιείων όπως ο Τετράμυθος, ο Οινοφόρος και το Cavino.

Back To Top
MENU